Hvis du er noen som nylig har testet positivt for coronavirus (SARS-COV-2), er det mange ting du bør vite for å sikre at du gjenoppretter deg fullstendig.

Det er viktig at du husker at COVID-19-viruset sprer seg veldig enkelt mellom mennesker når de er i nær kontakt med hverandre. Det har faktisk spredt seg ganske mye i kaldere temperaturer. Viruset sprer seg når noen hoster eller til og med nyser. Det sprer seg også når personen som har viruset berører overflater fordi overflatene lett kan bli forurenset med dråpene som har viruspartiklene.

Mange mennesker som har fått viruset viser milde til moderate symptomer når det gjelder å være i. De fleste av dem trenger ikke engang sykehusinnleggelse.

COVID-19

De som trenger sykehusinnleggelse eller de som er veldig langt fremme når det gjelder alder. Personer over 50 år eller som faktisk står overfor mange alvorlige symptomer på grunn av COVID-19-viruset. I følge Centers For Disease Control and Prevention (CDC) vil det å hindre spredning av viruset være å sørge for at du er i isolasjon.

Hvis du er syk eller hvis du tror du har COVID-19-viruset, anbefaler CDC at du holder deg innendørs i minst tre dager, før du blir testet. I de fleste tilfeller tar det 10 dager før symptomene dukker opp.

Når du blir testet for COVID-19, og hvis det viser et positivt resultat, er det et par ting du kan gjøre. Her er 10 ting du kan gjøre for å sikre at du gjenoppretter deg fullstendig.

COVID-19

1. Du må hvile og sove så mye som mulig. Å føle seg svak er helt normalt.
2. Du må sørge for at du holder oversikt over alle symptomene dine, som kan omfatte hoste, tap av smak og lukt, feber osv.
3. Drikk rikelig med væske.
4. Se om du trenger reseptbelagte medisiner.
5. Kontakt lege.
6. Følg instruksjonene fra helsepersonell, som vil være legen din.
7. Unngå kontakt med alle. Du bør ikke komme i kontakt med et eneste menneske, fordi det kan spre viruset til dem.
8. Ikke del håndklær, tallerkener, drikkebeholdere, tallerkener osv.

COVID-19

9. Hver eneste ting du berører, skal rengjøres. Alle klærne dine skal rengjøres av deg. Vask hendene så ofte som mulig med såpe eller håndrens.
10. Forsikre deg om at du desinfiserer overflatene du berører, inkludert bord, benkeplater, lysbrytere, tastaturer, fjernkontroller, telefoner, berøringsskjerm, toalett, dørhåndtak osv.
Et positivt testresultat fra COVID-19 betyr ikke dødsdom. Og vi bør gjøre alt du kan for å isolere og spise sunt.

Hvordan ta vare på helsen din hvis du har COVID-19